“SponsorKliks,

Corona richtlijnen update

Corona update zaal FP

Corona update zaal FP

Nu de competitie weer gaat beginnen, is er een update van de corona richtlijnen. Deze informatie van het KNKV gelden voor de wedstrijden en trainingen van KV Maastricht. Dus lees de richtlijnen aandachtig door!

Hier vind je de actuele informatie die uitgaat van de per 10 juli geldende maatregelen. Dit is een samenvatting met de belangrijkste punten uit het protocol van NOC*NSF. Uitgebreide info over dit protocol kun je hier lezen.

1. Wedstrijd
Amateurwedstrijden, competities en toernooien zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere verenigingen. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Na afloop van de sportbeoefening vallen sporters onder het publiek.

Volwassenen dienen ook in de dug-out/spelersbank 1,5 meter afstand t.o.v. iedereen te houden.

2. Publiek
Er mag publiek aanwezig zijn bij amateurwedstrijden en trainingen. In principe geldt placering (vaste zitplaats) maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (in acht nemen van de 1,5 meter) toegestaan.

3. Kleedkamers
De kleedkamers en douches mogen weer gebruikt worden. Uiteraard nog wel met inachtneming van de basismaatregelen, denk bijvoorbeeld aan de anderhalve meter afstand.

4. Kantine
Voor sportkantines gelden dezelfde regels als voor de horeca.

Aandachtspunten:

  • Een vaste zitplek is verplicht. Dit mag ook een zitplek aan de bar zijn.
  • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Voor horeca buiten geldt dat met kuchschermen 1,5 meter afstand houden niet verplicht is.
  • Bezoekers vragen zich te registreren en gezondheidscheck zijn verplicht.
  • In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
  • Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06:00 tot 00:00 uur.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie medewerking!